Påskhelgen 18-20 april

PÅSK PÅ ÄGGABODEN

Välkommen att fira påsk på Äggaboden i Gärestads by! Bjud med familj, släkt och vänner för god mat och dryck i lantlig miljö. Långfredagen har vi öppet kvällstid och serverar en 3-rättersmeny från 17:00-22:00. Dagtid lördag och söndag serverar vi lunchmeny som du hittar nedan, öppet 11:30-17:00 (köket stänger 16:30).

Långfredagen tar vi endast emot bokade sällskap. Lördag & söndag tar vi emot drop-in i mån av plats men boka gärna bord för att säkra plats. Välkommen!

ÖPPETTIDER RESTAURANG PÅSK 18-20 APRIL
Långfredagen 17:00-22:00 (kök 17:00-21:00)
lördag & söndag 11:30-17:00 (kök 11:30-16:30)
Annandag påsk stängt

BOKA BORD
Drop-in i mån av plats. Boka bord för att säkra plats!
Boka bord via bokning@aggaboden.se eller direkt via vårt bokningssystem längst ned på denna sida.

 

KVÄLLSMENY LÅNGFREDAG 17:00-22:00

3-rättersmeny 625 kr/person
Meddela eventuell allergi eller om du önskar vegetariskt alternativ vid bokning.

Förrätt
– Sotad gös med brynt smörgrädde, gräslök, syrad gulbeta, blancherad morot och nässelolja
– Vegetariskt alternativ: Vit sparris med gräslök, syrad gulbeta, blancherad morot och nässelolja
(Föranmäl vegetariskt alternativ vid bokning)

Huvudrätt
– Ryggbiff från Bjursund med ramslöksemulsion, bakad äggula, tomater från Elleholm och potatisterrin
– Vegetariskt alternativ: Grön Risotto på ärtor och ramslök med fetaost från Abbes Mejeri, picklad vit sparris och rostad mandel
(Föranmäl vegetariskt alternativ vid bokning) 

Dessert
Maräng med mascarponekräm, lemoncurd och havrecrunch

 

DAGSMENY LÖRDAG-SÖNDAG 11:30-16:30

– Matjessill med brynt smör, bakat ägg, potatis och örter (förrätt/huvudrätt) 125/165:-

Lammstek med rostad potatis, gremolata, picklad morot och skysås 205:-

– Grön risotto på ärtor och ramslök med fetaost från Abbes Mejeri, picklad vit sparris och rostad mandel 190:-

– Röding med brynt smörgrädde, gurka från Gummagården, örtslungad potatis och rädisa 230:-

– Äggabodens räkmacka på surdegsbröd, ägg från gården, majonnäs, gurka, sallad och picklad rödlök 195:-

– Dessert: Pavlova med bär och grädde 105:-

– Barnportion: Vi gör barnportion av alla rätter 95:-

 

BOKA BORD

Boka bord direkt via bokningssystemet nedan eller maila bokning@aggaboden.se – ange antal personer, ankomsttid och namn.
Det är inte möjligt att boka plats i orangeriet eller i trädgården.

 


I samarbete med easyTableBooking.se

Publicerades: 16 mars 2025

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer